BuroLdR

KUNST & ONDERZOEK

Het projectbureau BuroLdR (Ligteringen | de Rooij) is een samenwerking van Hans Ligteringen en Marie Jeanne de Rooij. Al ruim 25 jaar ontwikkelt het duo kunst- en onderzoeksprojecten die nieuwe interacties tussen kunst, omgeving en publiek mogelijk maken. BuroLdR speelt in op snel veranderende maatschappelijke posities van de creatieve werkpraktijk.
De kunst- en onderzoeksprojecten van BuroLdR reflecteren op thema’s die gebaseerd zijn op de fysieke en mentale verhouding die mensen met hun eigen – al dan niet bewust gemanipuleerde – ruimtelijke omgeving (mensen en objecten) hebben. Projecten waarbinnen kunstsensitiviteit, taligheid & zintuiglijkheid gebruikt worden in een voortdurende zoektocht naar nieuwe verwantschap tussen de kunsten, wetenschap en samenleving. Publicatie: 
Posing as…a Book
Kunstinstallaties, scenario’s, video’s, foto’s, animatie, lichtbeelden, radiogolven, tekeningen, luistercorners, Q ruimtes, Q routes, Podcasts, magazines, boeken, poster- campagnes, performances, colleges, bewegende en door de stad reizende objecten.